DELTAG MED KLASSEN I TEKSTKONKURRENCEN

 

 

I juni 2023 afholdes Favrskov Kommunes nye børnekulturfestival ”SKRÅL”, og i den forbindelse skal vi have skabt festivalens egen fællessang.

 

Derfor inviterer vi alle 4. klasser, 5. klasser og klubber til at deltage i en tekstkonkurrence.

 

Opgaven er at skabe en tekst, der hylder vores plet på verdenskortet, vores festival, den dejlige danske midsommer, kulturen og fællesskabet. Som ledetråde kan nævnes DR programmet ”Min sang til Danmark” eller de traditionsrige DGI-landsstævnesange som f.eks. "Gi os lyset Tilbage" fra 2009.

Formen er fri. Vi ønsker en tekst med gode ordbilleder og finurlige formuleringer, men om den rimer, om den har et omkvæd, eller hvor lang den er, er frit.

 

Teksten sendes som PDF-fil på mail til info@favrskovdramaskole.dk senest fredag 31. marts 2023.

Jeres oplysninger skal ikke fremgå af selve tekstfilen, men den skal have en overskrift/titel. I mailen skal i til gengæld oplyse: Overskrift/ titel, skolens/klubbens navn og adresse, klassetrin/gruppenavn, ansvarlig lærer/pædagogs navn og tlf., antal børn i klassen/gruppen.

 

Festivaludvalget fungerer som jury og udvælger vinderteksten, som derefter vil få melodi af Sigurd Barrett og blive sunget under festivallen 15. til 18. juni 2023.

 

Vinderen offentliggøres tirsdag 11. april 2023, og vinderen får direkte besked. Vinderteksten bliver præmieret med en bowlingtur med popcorn og sodavand for hele klasse/gruppen.

 

Vindergruppen må være indstillet på, at deres tekst vil blive viderebehandlet af Sigurd Barrett under skabelsen af sangen.

 

Vindergruppen skal være med til at uropføre sangen til Skrål-festivallen og vil forud for det få besøg af en korleder, der vil træne med jer.

 

Har I spørgsmål til konkurrencen, kan I ringe eller skrive til Anders Wadsholt fra Favrskov Dramaskole på mobil 40322902.

 

Mvh

Skrål Festivaludvalget

 

Mette Sandahl, Favrskov Musikskole

Christina Faarup, Favrskov Bibliotekerne

Rikke Viderup Fugl, Favrskov Bibliotekerne

Trine Valentin Sølgaard, Leder af Kulturhus Sløjfen og Hadsten Bibliotek

Anders Wadsholt, Favrskov Dramaskole


SKRÅL FESTIVAL 2023